Sveriges vackraste kommuner?

sanna      -

Sveriges vackraste kommuner?

Sverige är ett vackert land fullt av pärlor. I det här inlägget ska vi titta på några de i vårt tycke vackraste kommunerna. Men först: jobbar du i en organisation som växer? Eller står ni kanske inför en omorganisation i kommunen som kräver utökat ledarskap? Då kan det vara så att ni snabbt behöver tillgång till god ledarkompetens. Scandinavian Executive har ett stall bestående av kompetenta människor med vana att leda många olika typer av organisationer under krävande perioder. Om ni behöver en kompetent interimschef är det därför en bra idé att höra av sig till dem.

Visby kommun

Visby kommun har om inget annat gjort ett bra jobb med att bibehålla en karaktär som är unik bland svenska städer. Det är inte utan anledning som FN-organisationen år 1995 gav staden status som världsarv. Även om Visby är en av Sveriges vackraste kommuner har de drabbats av krympande befolkning. Det är helt enkelt allt färre människor som väljer att bo i staden året runt.

Sigtuna kommun

Sigtuna äger distinktionen att vara Sveriges äldsta stad. Belägen dryga sex mil norr om Stockholm intill Mälaren är det också en av Sveriges vackraste kommuner. På grund av dess historia är det självklart en stad väl värd ett besök för den historieintresserade. Där finns gott om runstenar och St. Lars kyrka spelar en särskild roll som landets första kristna religiösa byggnad.

Rättviks kommun

Bredvid Dalarnas insjö Siljan hittar vi den natursköna staden Rättvik. En av Sveriges populärasta turistattraktioner, en utsaga som bekräftas inte minst av att staden var säte åt landets första turisthotell (som invigdes 1894). Traditionell svensk folkmusik har en stor plats i kommunen i och med att Folkmusikens Hus finns här, likaså håller den årliga musikfestivalen Musik vid Siljan genren vid liv. Om man fortfarande tvekar på om Rättvik är en av de finaste kommunerna i Sverige bör man övertygas av en promenad på den ca. 620 meter långa Långbryggan – Sveriges längsta träbrygga.

Kiruna Kommun

Sett till ytan är Sveriges nordligaste kommun Kiruna också den största. Många skulle nog säga att staden i sig inte är särskilt vacker, även om den inte saknar charm. Vad som gör att Kiruna ändå får vara med på listan är förstås dess omgivningar som är ett paradis för de som tycker om att befinna sig i naturen. Om man vill besöka Kiruna som vi känner det idag får man tänka på att göra det snart. Järngruvan som driver kommunens ekonomi ska expandera och till en följd av det ska hela staden flyttas inom de närmsta tio åren.

Åre kommun

Är Åre det närmsta en Alpmiljö vi kan komma i Sverige? Förmodligen, och i ärlighetens namn är väl likheterna inte enorma. Men vem behöver Alperna när vi har Åre alldeles runt knuten. Beläget invid Åresjön finns i alla fall den här lilla pärlan som är Sveriges populäraste skidort. I staden finns flera intressanta byggnader, exempelvis Åre gamla kyrka och hotellet Copperhill Mountain Lodge.

Senaste inläggen

Sverige på Facebook

businesso-dark