Så kan vi förbättra vår kommun

sanna      -

Så kan vi förbättra vår kommun

Att bo i en kommun kan innebära ansvar om man vill att den ska bli bättre. En del bara lever sina liv som vanligt utan att reflektera över sin omgivning, men faktum

är att du faktiskt kan förbättra din kommun genom små medel. Det är just det som följande inlägg kommer handla om.

Stötta de lokala företagarna

Om det så handlar om att man startar ett företag som pysslar med Bemanning Stockholm eller en liten butik som säljer ekologiska grönsaker så finns det fördelar med att stödja lokala företagare, producenter och så vidare. Det här kommer nämligen gynna kommunens affärskultur och dess näringsliv.

Håll rent på offentliga platser

Att inte kasta skräp i naturen är en självklar sak för oss svenskar, men ändå så finns det mycket skräp på offentliga platser runtom i landet. Något som du själv kan göra för att förbättra din kommun är att gå en promenad med plasthandskar och sopsäckar, allt för att hjälpa till och städa i parker och skogar. Bjud gärna med en vän eller flera så får du umgänge på samma gång.

Aktivera dig politiskt

Om du känner att du har tid och ork så skulle ju en sak kunna vara att du faktiskt engagerar dig i den lokala politiken. På så vis kan du vara med och påverka i samhället du bor i. I vissa fall kan man även livnära sig som politiker i kommunen. Dock måste det såklart finnas ett driv och ett intresse för den här sortens jobb.

Ta cykeln eller åk med kollektivtrafik

Ett väldigt omdiskuterat ämne är såklart att det blir mer och mer föroreningar, speciellt i större städer. Det man kan göra för att motverka detta är att man helt enkelt tar cykeln när man ska transportera sig någonstans. Sedan kan man ju åka med kollektivtrafiken också. Det här är ju ett bra alternativ på vintern när det är kallt ute och kanske till och med regnar eller snöar. Det kan också vara farligt att cykla på vintern eftersom det kan vara halt och då finns det risk för halka.

Promota din kommun

Du är säkert din stads bästa säljare så om du vill att fler turister ska upptäcka just din stad på kartan så kan du ju alltid se till att tala gott om din hemstad eller kommun. Det finns ju även de som är aktiva på sociala medier, och där kan man ju också skriva och dela bilder om man vill det. Bilder brukar ju faktiskt locka mer än att bara skriva några saker om hemstaden. Kanske ska du starta en blogg om sådant som händer i din kommun och varför det är så fantastiskt att bo just där.

Senaste inläggen

Sverige på Facebook

businesso-dark